Μέχρι το βαθμό του Υπολοχαγού η εξέλιξη των ΕΜΘ - Απάντηση του ΥΕΘΑ σε επίκαιρες ερωτήσεις

Πήγαινε κάτω

Μέχρι το βαθμό του Υπολοχαγού η εξέλιξη των ΕΜΘ - Απάντηση του ΥΕΘΑ σε επίκαιρες ερωτήσεις

Δημοσίευση  Admin Την / Το Κυρ Αυγ 14, 2011 7:35 am

Οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) είναι μια αυτοτελής κατηγορία στρατιωτικού προσωπικού και αποτελεί τη συνέχεια του θεσμού των Εθελοντών Πενταετούς Υποχρέωσης (Ε.Π.Υ.), ο οποίος συστάθηκε για τη συμπλήρωση του υπολειπόμενου αριθμού στρατευμένων θητείας οπλιτών, λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών ελλείψεων στελέχωσης των μονάδων.

O εν λόγω θεσμός είναι ουσιαστικά η πρώτη συστηματική προσπάθεια επαγγελματικού στρατού που συμπληρώνει ήδη 25 χρόνια ζωής.
Η ως άνω κατηγορία προσωπικού (ΕΜΘ), η οποία μέχρι τη συνταξιοδότηση του με τη συμπλήρωση 35ετους υπηρεσίας σταδιοδρομεί εν μέσω των βαθμών των Υπαξιωματικών και του Ανθυπασπιστή, διέπεται από το νόμο 1848/89 (ΦΕΚ 112 τ. Α’), ο οποίος αποτελεί τη συνέχεια των όσων θεμάτων ρυθμίζονται για τους Ε.Π.Υ. από το νόμο 1513/85 (ΦΕΚ 12 τ. Α’), καθώς επίσης και από το Π.Δ. 21/91 (ΦΕΚ 9 τ. Α’), με το οποίο ρυθμίζονται λοιπά σταδιοδρομικά και διαδικαστικά θέματα (όπως, κρίσεις, προαγωγές, τοποθετήσεις, μεταθέσεις, μετατάξεις, αποστρατείες κ.λ.π).
Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο νόμο 3883/2010 (ΦΕΚ 167 τ.Α’), μεταβάλλονται ουσιαστικά για τους ΕΜΘ οι νόμοι 1513/1985 και 1848/1989, καθώς επίσης και το Π.Δ. 21/1991 που ορίζει τις λεπτομέρειες για τη εφαρμογή των νόμων αυτών σχετικά με τους ΕΜΘ, ως προς τον χαρακτήρα τους ως Μονίμων. Επιπλέον, με τον ν. 3865/2010 ρυθμίστηκαν αποτελεσματικά τα χρονίζοντα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η εν λόγω κατηγορία στρατιωτικού προσωπικού.
Προκειμένου να ρυθμίσουμε οριστικά και το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στις αλλαγές εκείνες που θα συντελέσουν στην ανύψωση του ηθικού τους, θα αποκαταστήσουν το αίσθημα αδικίας σε σχέση με άλλους υπαξιωματικούς μη παραγωγικών σχολών που έχουν διαφορετική εξέλιξη και θα αποτελέσουν κίνητρο παραμονής τους στις Ένοπλες δυνάμεις.
Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της απάντησης του ΥΕΘΑ σε ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου με θέμα τη βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ.

Ερώτηση 19244/11-7-2011 της Βουλής των Ελλήνων
Κύριε Υπουργέ,
Μετά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στην Βουλή (Αρ. Πρωτ. 14159/11.02.09,16000/12.03.09, 2230/08.12.09 και 10324/18.05.10) επιλύθηκαν τα ζητήματα της μονιμοποίησης των Εθελοντών Μακράς θητείας και τα θέματα με το ΙΚΑ. Ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχατε δεσμευτεί ότι και το ζήτημα της βαθμολογικής εξέλιξης θα επιλυθεί μέσω της δημιουργίας ενιαίου θεσμικού πλαισίου για τους ΕΜΘ και τους μόνιμους Υπαξιωματικούς προερχόμενους από τους ΕΠΟΠ, δέσμευση όμως που ακόμα δεν υλοποιήθηκε για άγνωστους σε εμάς λόγους.
Κατόπιν όλων αυτών και καθώς τα αιτήματα των ΕΜΘ έχουν αναγνωριστεί και από εσάς ως δίκαια,
Ερωτάστέ:
1. Για ποιους λόγους δεν έχει ακόμα επιλυθεί το ζήτημα της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ;
2. Πώς σκέπτεστε να ικανοποιήσετε το συγκεκριμένο ζήτημα;
3. Προτίθεστε να υιοθετήσετε την λύση που σας έχει προταθεί για εξομοίωσή τους με τις εθελόντριες του Ν705/1977 ώστε να επέλθει δίκαιη ρύθμιση στην βαθμολογική τους εξέλιξη;
Οι Βουλευτές
Γιάννης Δημαράς
Βασίλης Οικονόμου

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 80
Ημερομηνία εγγραφής : 11/08/2011

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://emth.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Μέχρι υπολοχαγοί θα φτάνουν οι ΕΜΘ - Ρυθμίζεται και η μονιμότητα

Δημοσίευση  Admin Την / Το Κυρ Αυγ 14, 2011 7:36 am

Μέχρι το βαθμό του υπολοχαγού θα φθάνουν οι Εθελοντές Μακράς Θητείας, η ραχοκοκαλιά του στρατεύματος, οι οποίοι σήμερα λαμβάνουν μέχρι και το βαθμό του ανθυπασπιστή, ενώ ρυθμίζεται και το θέμα της μονιμότητάς τους! Αυτό άφησε να εννοηθεί σε απάντηση στην Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή Κ.Γιαννακόπουλου που είχε θέσει το θέμα (για την ιστορία και για την … κοινοβουλευτική δικαιοσύνη να τονίζουμε ότι πολλές ερωτήσεις για το θέμα έχει καταθέσει και ο βουλευτής του Κινήματος, Άρμα Πολιτών, Βασίλης Οικονόμου).

Στοι σχετικό κείμενο της απάντησης αναφέρεται ότι “Προκειμένου να ρυθμίσουμε οριστικά και το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στις αλλαγές εκείνες που θα συντελέσουν στην ανύψωση του ηθικού τους, θα αποκαταστήσουν το αίσθημα αδικίας σε σχέση με άλλους υπαξιωματικούς μη παραγωγικών σχολών που έχουν διαφορετική εξέλιξη και θα αποτελέσουν κίνητρο παραμονής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις”.

Πhγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφεραν στο defencenet.gr ότι «αποφασίστηκε να γίνει δεκτό το πάγιο αίτημα 18.000 ΕΜΘ για τους οποίους μέχρι στιγμής προβλεπόταν η βαθμολογική τους εξέλιξη να ολοκληρώνεται μέχρι τον βαθμό του ανθυπασπιστή. Είναι δίκαιο και θα τους δώσει το κατάλληλο κίνητρο, πιστεύουμε, για να παραμείνουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και να αποδώσουν αυτά που μπορούν».

Αναμφίβολα πρόκειται για ορθή κίνηση από πλευράς υπουργείου, αλλά η χρονική στιγμή που έγινε, θέτει ζητήματα, ας πούμε «προεκλογικής φύσεως», Μάλλον το ερχόμενο φθινόπωρο στήνονται κάλπες με αυτά και μ’αυτά…

Για την ιστορία δημοσιεύουμε και την επιστολή της 6ς Σεπτεμβρίου 2010 των ΕΜΘ, όπως είχε δημοσιευτεί στο defencenet.gr:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με μια κατηγορία εργαζομένων που προσελήφθησαν στις ένοπλες δυνάμεις από το 1985 με όνειρο ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τις οικογένειες τους.
Αναφερόμαστε στους Οπλίτες Πενταετούς Υπηρεσίας (Ο.Π.Υ.) και μετέπειτα Εθελοντών Πενταετούς Υπηρεσίας (Ε.Π.Υ.) που αποτελούν την μετάβαση των ενόπλων δυνάμεων στον επαγγελματικό σύγχρονο στρατό. Μετά τα πέντε έτη στην υπηρεσία ονομάζονται Ε.Μ.Θ.

Αναντίρρητα, ως οι πρώτοι σε αυτό τον θεσμό δεχθήκαμε την καχυποψία των μονίμων συναδέλφων μας. Επίσης , οι διαταγές που μας διέπαν ήταν ασαφείς και χρησιμοποιούνταν από τους ανωτέρους μας κατά συνθήκη. Για παράδειγμα, ενώ ήμασταν υπαξιωματικοί, άλλες φορές μας χρησιμοποιούσαν ως στρατεύσιμους και άλλες φορές ως υπαξιωματικούς. Εξάλλου και ενώ όλοι οι στρατιωτικοί όπως οι συνοριοφύλακες και οι ειδικοί φρουροί τα πέντε έτη υπηρεσίας που διάνυσαν ασφαλιστικά στο ΙΚΑ αναγνωρίζονται σαν έτη δημόσιας υπηρεσίας σύμφωνα με το αρθρ 2 παρ 4β ! του Ν3234/2004, στους Ε.Μ.Θ. δεν συνέβη κάτι ανάλογο, έτσι εντάσσουν τους Ε.Μ.Θ. στο καθεστώς της διαδοχικής ασφάλισης συμφωνά με το αρθρ 7 παρ 1 του Ν3257/2004 (σημαντικό είναι το θέμα της μη αναγνώρισης του πλασματικού χρόνου υπηρεσίας των καταδρομέων-εκκαθαριστών ναρκοπεδίων ο οποίος δεν αναγνωρίζεται από το ΙΚΑ λόγω έλλειψης νομοθεσίας).

Τέλος σε όλα αυτά τα έτη υπηρεσίας έχουν αλλάξει τα διακριτικά των υπαξιωματικών ΕΜΘ δύο φορές ώστε να διακρίνονται από τους ομοιόβαθμούς τους υπαξιωματικούς παραγωγικών σχολών. Παρά λοιπόν αυτών των αντιξοÎ! τήτων εργαζόμαστε αγόγγυστά και Î! κτεÎ ούμε πρόθυμα και άνευ αντιλογίας τις διαταγές των ανωτέρων μας όπως ακριβώς είχαμε ορκιστεί αντίστοιχα η κάθε σειρά. Εξάλλου νιώθουμε την ανάγκη να σας πληροφορήσουμε ότι τα αιτήματα μας δεν είναι οικονομικά αλλά ούτε θα διαταράξουν την ομαλή λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων. Τα αιτήματα μας είναι ηθικά.

ΒΑΣΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΘ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΩΝ ΤΟΥ Ν705/1977 ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Ν1848/1989 ΑΡΘΡ 13 ΠΑΡ 4,5 ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ Ε.Μ.Θ. , ΜΕ ΤΟΥΣ Ν2109/1992 ΑΡΘΡ 22, Ν3257/2004 ΑΡΘΡ 13 ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΜΘ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ.

1. Μονιμοποίηση . Είμαστε οι μόνοι στρατιωτικοί που δεν απολαμβάνουν το αγαθό της μονιμότητας.: Υπαξιωματικοί παραγωγικών σχολών , Εθελοντές οπλίτες (ανακαταταγέντες), Εθελόντριες του ν. 705/1977, ΕΠΟΠ., όλες οι παραπάνω κατηγορίες υπαξιωματικών μετά από κάποια έτη παραμονής στο στράτευμα μονιμοποιούνται.

Οι Ε.Μ.Θ. είναι η μόνη κατηγορία στρατιωτικών που ενώ διανύουν το 24 έτος υπηρεσίας, οι παλαιότεροι και παρόλο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του στρατεύματος δεν είναι μόνιμοι. (προσληφθέντες αρχικά το 1985 στο Στρατό Ξηράς και από! το 1990 στο Πολεμικό ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία έως το 2000) Ενώ οι κατά πολύ νεότεροί μας ΕΠΟΠ μονιμοποιούνται μετά από(7) επτά έτη υπηρεσίας σύμφωνα με τον Ν 3036/2002 του αρθρ 8 (οι πρώτοι προσελήφθησαν το 2001 με το Ν2936/2001, αρχικά μονιμοποιούνταν σύμφωνα με τον Ν2936/2001 αρθρ5 παρ 1 μετά από 10 έτη υπηρεσίας.).
Οι Εθελοντές οπλίτες ενταχθήκαμε στον θεσμό των ΕΜΘ ύστερα από πέντε έτη υπηρεσίας. Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε σε καθεστώς ειδικής μονιμότητας και ονομαζόμαστε Εθελοντές Μακράς Θητείας. Με άλλα λόγια μέσα από αυτό το γεγονός και σε συνδυασμό με τις μεταθέσεις που υπάρχουν εργαζόμαστε υπο την πίεση της απόλυσης και της μετάθεσης και όχι με μεράκι και ζήλο. Επίσης πιστεύουμε ότι εδώ και 25 χρόνια έχουμε αποδείξει τον επαγγελματισμό μας και την κατάρτιση μας και αυτό το καθεστώς δοκιμαστικής περιόδου εδώ και 25 χρόνια μας αδικεί κατάφορα. Οι περισσότεροι από εμάς κατέχουν νευραλγικές θέσεις και καθημερινώς διαχειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις. Από το εν λόγω μέτρο δεν θα επιβαρυνθεί το ελληνικό δημόσιο, λόγω του ότι μισθολογικά λαμβάνουμε τις αποδοχές των μόνιμων εν’ ενεργεία συναδέλφων. Επίσης ασφαλιστικά εντασσόμαστε στην συνταξιοδοτική προστασία του δημοσίου.

2. Βαθμολογική εξέλιξη όπως αυτών των εθελοντριών του Ν705/1977 και των εθελοντών οπλιτών συνάδελφων μας που προσλαμβάνονταν έως το 1989. Γιατί πιστεύουμε ότι η επαγγελματική εμπειρία και ωριμότητα που έχουμε ύστερα από 25 έτη υπηρεσίας μας κάνει περισσότερο από ποτέ έτοιμους να αναλάβουμε καινούργια καθήκοντα. Δεν ζητάμε να διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των Ε.Δ αφού δεν θέλουμε να εξομοιωθούμε με τους συναδέλφους μας των παραγωγικών σχολών, απλώς θέλουμε να εξομοιωθούμε με τους ανακαταταγείς συναδέλφους μας και τις εθελόντριες του Ν705/1977 ! που ήταν ΕΜΘ σύμφωνα με το Ν1848/1989 αρθρ 13 παρ 4,5 και με τους νόμους Ν2109/1992 αρθρ 22, Ν3257/2004 αρθρ 13 ,όχι μόνο βγαίνουν από τον εν λόγω θεσμό αλλά λαμβάνουν και βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικού.

Εξάλλου οι ΕΜΘ έχουμε ξεχωριστή επετηρίδα και οι οργανικές θέσεις των βαθμών που λαμβάνουμε είναι κατοχυρωμένες. Επίσης θα θέλαμε να αναφερθούμε στο οικονομικό κομμάτι του εν λόγο μέτρου που θα είναι μηδενικό αφού ούτος η άλλος μισθολογικά λαμβάνουμε τις αποδοχές τον μονίμων συναδέλφων μας σύμφωνα με τα έτη υπηρεσίας και όχι σύμφωνα με το βαθμό που φέρουμε.

3. Ανάλογη βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ όπως αυτών των παραγωγικών σχολών των υπαξιωματικών. Παρόλο που πολλοί από τους Ε.Μ.Θ. είναι τελειόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που λογίζονται απόφοιτοι Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Ν.2916/2001, δεν τους δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω βαθμολογικής εξέλιξης, παρόλο που οι Παραγωγικές Σχολές των υπαξιωματικών (Διετούς φοίτησης) μόλις τα τελευταία χρόνια λογίζονται Ανώτερες. Επίσης μέχρι το 1991 πολλοί υπαξιωματικοί που εισήχθησαν στις παραγωγικές σχολές των υπαξιωματικών ήταν απόφοιτοι δÎ! υτέρας τάξης λυκείου και για την εισαγωγή τους στις εν λόγω σχολές διαγωνίζονταν σε μαθήματα της Γ Γυμνασίου, μόλις το 1992 οι εν λόγω σχολές εισήχθησαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ενώ όλοι οι ΕΜΘ είναι απόφοιτοι Λυκείων.

4 . Μεταθέσεις. Στον Ν.2936/2001, άρθρο 15 παράγραφο 4 γράφει: ΄΄Οι ήδη υπάρχουσες και πληρωθείσες οργανικές θέσεις εθελοντών πενταετούς υπηρεσίας-εθελοντών μακράς θητείας (Ε.Π.Υ-Ε.Μ.Θ) καθίστανται προσωποπαγείς, καταργούμενες με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο έξοδο των ήδη υπηρετούντων από την ενεργό υπηρεσία του στρατεύματος.’’ Παρόλα αυτά εμείς εως σήμερα τοποθετούμαστε με μεταθέσεις προς κάλυψη οργανικών θέσεων, όπως αυτές προβλέπονται από το εκάστοτε οργανόγραμμα με βάση τον βαθμό και την ειδικότητα καθιστώντας την παραπάνω πρόβλεψη του νομοθέτη ανενεργή χωρίς να γνωρίζουμε το γιατί.

Επίσης στο Π.Δ 21/1991, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το Π.Δ 44/2003, καθορίζεται πως οι μεταθέσεις των Εθελοντών Μακράς Θητείας διέπονται με τις ίδιες διατάξεις των μονίμων συναδέλφων τους. Εμείς παρόλα αυτά παρατηρούμε ότι οι μεταθέσεις μας εκδίδονται αποκλειστικά με βάση τις ειδικότητες μας και καλύπτουμε οργανικές θέσεις μόνο της ειδικότητας όπως αυτές εμφανίζονται στο εκάστοτε οργανόγραμμα, ενώ αντίστοιχα οι μεταθέσεις των μονίμων συναδέλφων μας διαχωρίζονται μόνο σε διοικητικούς και τεχνικούς, πράγμα που δεν καθιστά για αυτούς περιοÏ! ισμένη την δυνατότητα μεταθέσεων σε στρατιωτικές μονάδες του εσωτερικού, αντίθετα με εμάς που ως γνώμονας λαμβάνετε η ύπαρξη οργανικής θέσης για συγκεκριμένη ειδικότητα (αν φυσικά δεν έχει καλυφθεί η αντίστοιχη θέση από κάποιον άλλον).

5. Εκτός όλων των παραπάνω θεσμικών αιτημάτων, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε, μέσα στο κλίμα περικοπής επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων που έχει δημιουργηθεί, ότι ο μισθός ενός υπαξιωματικού των ενόπλων δυνάμεων αποτελείτε περί το 50% από επιδόματα η περικοπή των οποίων θα μας φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, μιας και όπως είναι γνωστό αποτελούμε μια ιδιαίτερη επαγγελματική κατηγορία συνέπεια της οποίας είμαστε συνεχώς μετακινούμενοι ανά την επικράτεια (μέσω των μεταθέσεων) μέχρι το τέλος του εργασιακού μας βίου, πράγμα το οποίο μας εχει αναγκάσει στην συνεχή ενοικίαση κατοικιών, γεγονός που μειώνει αισθητά τα (περιορισμένα έτσι και αλλιώς) εισοδήματα μας ειδικά σε κάποιους από εμάς μια μικρή περικοπή θα θέσει πρόβλημα ακόμα και επιβίωσης (αφού η συνεχή μετακίνηση μας, κυρίως σε παραμεθόριες περιοχές, στερεί το δικαίωμα των συζύγων μας να εργασθούν στον ιδιωτικό τομέα, εδώ οι ντόπιοι δυσκολεύονται να βρουν εργασία οι σύζυγοι μας θα τα καταφέρουν; Αλλά και να τα καταφέρουν στην επόμενη μετάθεση τι θα κάνουμεWink.

Για την διαπίστωση του όγκου που καταλαμβάνουν τα επιδόματα στον μισθό μας σας υποβάλλουμε φωτοαντίγραφο φακέλου μισθοδοσίας.

Τελειώνοντας, ελπίζουμε ότι τα αιτήματα μας θα βρουν θετική αντιμετώπιση γιατί γνωρίζεται την προσφορά μας και τις ιδιαίτερες συνθήκες εκτέλεσης των καθηκόντων μας. Θεωρούμε ότι τα αιτήματα μας μπορούν να χαρακτηρισθούν καθαρά ΗΘΙΚΑ και όχι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ .

Δεν ζητάμε εξομοίωση με τους συναδέλφους μας των παραγωγικών σχολών, απλά προσπαθούμε να επιτύχουμε την αξιοπρέπεια στην εργασία καθώς και την στρατιωτική μας υπόσταση».


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 80
Ημερομηνία εγγραφής : 11/08/2011

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://emth.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μέχρι το βαθμό του Υπολοχαγού η εξέλιξη των ΕΜΘ - Απάντηση του ΥΕΘΑ σε επίκαιρες ερωτήσεις

Δημοσίευση  CHIOSLANDER Την / Το Σαβ Αυγ 20, 2011 2:36 pm

Η προηγούμενη υγεσία του ΥΠΕΘΑ, φάνηκε κατηγορηματικά αντίθετη με το θέμα της περετέρω βαθμολογικής εξέλιξής μας, διότι αντιδρούσαν Στρατηγοί. Μάλιστα το υπουργείο εξέταζε και τη ριζική ''μετάλλαξη'' σε ότι αφορά τη βαθμολογική εξέλιξη ακόμα και των αποφοίτων από τη ΣΜΥ. Θυμόμαστε όλοι τι ντόρος έγινε σε ότι ετοίμαζε το ΥΠΕΘΑ, αλλά τελικά ''πάγωσαν'' όλα... Δεδομένου των περικοπών σε μισθούς, λογικά το υπουργείο να προσανατολίστηκε σε μια...'' τόνωση'' ανύψωσης του ηθικού, με τη ρύθμιση της βαθμολογικής μας εξέλιξης, η οποία... είναι ''τσάμπα''. Κάτι είναι κι αυτό. Και σε όποιους λένε ότι.. ''δεν μας αξίζει'', να απαντήσω ότι δε ζητούμε την πλήρη εξίσωσή μας με του συναδέλφους Μόνιμους Υπαξ., αλλά τη δίκαιη λύση με βάση τα χρόνια και την εμπειρία μας, από τη στιγμή που ''μέσα σ΄ένα βράδυ'', συναδέλφησές μας του ιδίου θεσμού, ακολουθούν άλλη βαθμολογική εξέλιξη. Αλλά και για κάτι άλλο... Από τη στιγμή που ένας Δόκιμος Εφεδρος Αξιωματικός, μετά από λίγους μήνες θητείας, ονομάζεται Ανθυπολοχαγός και καλείται σε περίοδο ασκήσεων και επιχειρήσεων, να ασκήσει τα καθήκοντα του βαθμού του (και στις περισσότερες περιπτώσεις , μεγαλύτερου βαθμού), με σχεδόν μηδενική εμπειρία, πως είναι δυνατόν ένας Ε.Μ.Θ, να μην είναι σε θέση να ονομαστεί Αξιωματικός, από τη στιγμή κιόλας που τα ασκεί ούτως ή άλλως;.
avatar
CHIOSLANDER

Αριθμός μηνυμάτων : 15
Ημερομηνία εγγραφής : 19/08/2011
Ηλικία : 43
Τόπος : ΧΙΟΣ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μέχρι το βαθμό του Υπολοχαγού η εξέλιξη των ΕΜΘ - Απάντηση του ΥΕΘΑ σε επίκαιρες ερωτήσεις

Δημοσίευση  thios Την / Το Κυρ Αυγ 21, 2011 12:53 pm

Συγνώμη, συνάδελφοι. Μπορεί να μού πει κάποιος από πού "προκύπτει" το μέχρι το βαθμό του Υπολοχαγού; Η απάντηση του Υπουργού στη Βουλή μιλά για άρση της αδικίας σε σχέση με τους προερχόμενους από μη παραγωγικές σχολές, οι οποίοι, όπως γνωρίζουμε, φθάνουν μέχρι το βαθμό του Αντισυνταγματάρχη.

thios

Αριθμός μηνυμάτων : 8
Ημερομηνία εγγραφής : 14/08/2011

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μέχρι το βαθμό του Υπολοχαγού η εξέλιξη των ΕΜΘ - Απάντηση του ΥΕΘΑ σε επίκαιρες ερωτήσεις

Δημοσίευση  CHIOSLANDER Την / Το Δευ Αυγ 22, 2011 8:16 am

Συμφωνώ, αλλά από την άλλη, δε ζητάμε την πλήρη εξίσωσή μας με τους Υπαξ. από ΣΜΥ. Άλλωστε, δε νομίζω να υπάρχουν στελέχη βαθμού Ανχη, που είναι ακόμα στο Στράτευμα, προερχόμενοι από Εθελοντές.
Ας μας πάνε μέχρι το βαθμό του Υπλγου, (με απόλυση σαν Λγοι), για να μη γίνει θέμα και αντιπαράθεση με συναδέλφους από ΣΜΥ, που προσλήφθηκαν με Πανελλαδικές.
avatar
CHIOSLANDER

Αριθμός μηνυμάτων : 15
Ημερομηνία εγγραφής : 19/08/2011
Ηλικία : 43
Τόπος : ΧΙΟΣ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μέχρι το βαθμό του Υπολοχαγού η εξέλιξη των ΕΜΘ - Απάντηση του ΥΕΘΑ σε επίκαιρες ερωτήσεις

Δημοσίευση  thios Την / Το Δευ Αυγ 22, 2011 11:49 am

CHIOSLANDER έγραψε:Συμφωνώ, αλλά από την άλλη, δε ζητάμε την πλήρη εξίσωσή μας με τους Υπαξ. από ΣΜΥ. Άλλωστε, δε νομίζω να υπάρχουν στελέχη βαθμού Ανχη, που είναι ακόμα στο Στράτευμα, προερχόμενοι από Εθελοντές.
Ας μας πάνε μέχρι το βαθμό του Υπλγου, (με απόλυση σαν Λγοι), για να μη γίνει θέμα και αντιπαράθεση με συναδέλφους από ΣΜΥ, που προσλήφθηκαν με Πανελλαδικές.

Στην ΠΑ υπάρχουν Ανθσγοί με 22 χρόνια υπηρεσίας. Αν κάτσουν άλλα 18 (40 χρόνια υπηρεσίας) δεν θα έχουν γίνει Ασμχοι; Σίγουρα. Τον Σεπτέμβριο θα καεί το Σύμπαν με τα μέτωπα σε Πανεπιστήμια, ταξί, ενιαίο μισθολόγιο, έκτακτες εισφορές κτλ. Όσα περισσότερα διεκδικήσουμε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε. Και το ζητούμενο, φίλε μου, δεν είναι ο καταληκτικός βαθμός, αλλά πότε θα παίρνεις τους βαθμούς. Άλλο να γίνεις Ανθστής στα 19 και Ανθσγός στα 24 και άλλο Ανθστής στα 25 (ως έχει) και Ανθσγός στα 31.

thios

Αριθμός μηνυμάτων : 8
Ημερομηνία εγγραφής : 14/08/2011

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μέχρι το βαθμό του Υπολοχαγού η εξέλιξη των ΕΜΘ - Απάντηση του ΥΕΘΑ σε επίκαιρες ερωτήσεις

Δημοσίευση  thios Την / Το Δευ Αυγ 22, 2011 11:56 am

"Ας μας πάνε μέχρι το βαθμό του Υπλγου, (με απόλυση σαν Λγοι), για να μη γίνει θέμα και αντιπαράθεση με συναδέλφους από ΣΜΥ, που προσλήφθηκαν με Πανελλαδικές".

Αγαπητέ συνάδελφε, πλανάσαι πλάνην οικτράν αν νομίζεις ότι οι προερχόμενοι από ΣΜΥ-ΣΤΥΑ-ΣΥΔ-ΣΜΥΝ σε θεωρούν συνάδελφο. Σε θεωρούν ως τον μ....που κάνει αυτά που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν αυτοί.

thios

Αριθμός μηνυμάτων : 8
Ημερομηνία εγγραφής : 14/08/2011

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μέχρι το βαθμό του Υπολοχαγού η εξέλιξη των ΕΜΘ - Απάντηση του ΥΕΘΑ σε επίκαιρες ερωτήσεις

Δημοσίευση  Admin Την / Το Δευ Αυγ 22, 2011 12:58 pm

Συμφωνω με τον thios ως προς την "συναδελφικοτητα "καποιων!!Τωρα για να ξεκαθαρισει το θεμα,εμεις ζηταμε πληρη εξομοιωση βαθμολογικη με αυτη των υπολοιπων Εθελοντων και Εθελοντριων!!Τιποτα αλλο!!Καθε τι διαφορετικο θα παραμεινει ακομα ενας εμπαιγμος στο θεσμο!!
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 80
Ημερομηνία εγγραφής : 11/08/2011

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://emth.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μέχρι το βαθμό του Υπολοχαγού η εξέλιξη των ΕΜΘ - Απάντηση του ΥΕΘΑ σε επίκαιρες ερωτήσεις

Δημοσίευση  CHIOSLANDER Την / Το Δευ Αυγ 22, 2011 1:19 pm

thios έγραψε:"Ας μας πάνε μέχρι το βαθμό του Υπλγου, (με απόλυση σαν Λγοι), για να μη γίνει θέμα και αντιπαράθεση με συναδέλφους από ΣΜΥ, που προσλήφθηκαν με Πανελλαδικές".

Αγαπητέ συνάδελφε, πλανάσαι πλάνην οικτράν αν νομίζεις ότι οι προερχόμενοι από ΣΜΥ-ΣΤΥΑ-ΣΥΔ-ΣΜΥΝ σε θεωρούν συνάδελφο. Σε θεωρούν ως τον μ....που κάνει αυτά που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν αυτοί.

Μετά από 18 χρόνια υπηρεσία, οφείλω να πω πως ουδέποτε συνάντησα εγώ και πολλοί συνάδελφοί μου, τέτοια κομπλεξική συμπεριφορά. Αλλά και να με θεωρούν έτσι, λίγο που μου καίει...
Το αντίθετο μάλιστα. Οι θέσεις που είχαμε σε μονάδες, ουδέποτε έδωσαν την εντύπωση στους προισταμένους μας, ότι... δεν είμαστε συνάδελφοί τους. Οι σχέσεις μας ήταν και είναι άριστες, εντός και εκτός. Κι αν υπάρχουν τέτοιοι κομπλεξικοί, συνήθως είναι... ''απομωνομένοι''. Σύγουρα υπάρχουν και από δαύτους.
avatar
CHIOSLANDER

Αριθμός μηνυμάτων : 15
Ημερομηνία εγγραφής : 19/08/2011
Ηλικία : 43
Τόπος : ΧΙΟΣ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μέχρι το βαθμό του Υπολοχαγού η εξέλιξη των ΕΜΘ - Απάντηση του ΥΕΘΑ σε επίκαιρες ερωτήσεις

Δημοσίευση  Admin Την / Το Δευ Αυγ 22, 2011 10:48 pm

Δεν το γενικευουμε ,αλλα σε μεγαλο ποσοστο,υπαρχει μια απαξιωση απ οκατι τετοιους συναδελφους ως προς τον θεσμο μας(ειδικα στον Σ.Ξ)!!Αν διαβασετε και σχετικες απαντησεις κ.λ.π σε διαφορα μπλογκς θα δειτε πως υπαρχουν παρα πολλοι τετοιοι ανεγκεφαλοι
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 80
Ημερομηνία εγγραφής : 11/08/2011

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://emth.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μέχρι το βαθμό του Υπολοχαγού η εξέλιξη των ΕΜΘ - Απάντηση του ΥΕΘΑ σε επίκαιρες ερωτήσεις

Δημοσίευση  antleo90 Την / Το Τρι Αυγ 23, 2011 2:17 am

Οι κομπλεξικοί και βλάκες υπάρχουν παντού ανεξαρτήτου προελεύσεως.Δεν είναι αποκλειστικότητα των ΕΜΘ.Το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα,με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει μετά τα χρόνια υπηρεσία στις Ε.Δ είναι μεγάλη και είναι μείον για εμάς να μας συγκρίνουν με απόφοιτους σχολής υπαξιωματικών(γιατί απλά δεν υπάρχει καμία σύγκριση). Τις βλακείες που γράφουν ορισμένοι είναι είτε κατευθυνόμενες είτε γράφονται από κάποιους που φοράνε ακόμα το δακτυλίδι της σχολής(έχω συναντήσει κάποιο από σχολή υπαξ που είχε έρθει στην μονάδα φορώντας το δακτυλίδι της τάξης αποφοίτησης του...το είχαν φτιάξει μόνοι τους δηλαδή..χαχαχα...και τον ρωτάω ''τι είναι αυτό βρε μαλάκα''??...το δακτυλίδι της σχολής μου λέει κύριε .....τάδε,το φοράω από τότε που βγήκα από την σχολή...μου είπε με υπερηφάνεια....΄΄Και σκοπεύεις να έρχεσαι κάθε μέρα εδώ και να το φοράς???΄΄Ναι μου λέει... πειράζει??Ναι ρε πειράζει γιατί με το ίδιο σκεπτικό εγώ που κάθε βράδυ φοράω το δακτυλίδι της DUREX(ξέρετε μην κάνετε τους μαλάκες...αυτό με το extra τσουτσουνάκι) πρέπει να έρχομαι στην υπηρεσία φορώντας το.....εκτός εάν θέλεις ...Όσο και να σας φαίνεται περίεργο η φάση έχει γίνει και είναι αληθινή(στο Π.Ν)Είναι πραγματικό περιστατικό.
Υ.Γ Συγνώμη για τις εκφράσεις ..αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας για να γελάσουμε...συγνώμη και από τις κυρίες εάν υπάρχουν. Laughing

antleo90

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Ημερομηνία εγγραφής : 14/08/2011

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μέχρι το βαθμό του Υπολοχαγού η εξέλιξη των ΕΜΘ - Απάντηση του ΥΕΘΑ σε επίκαιρες ερωτήσεις

Δημοσίευση  CHIOSLANDER Την / Το Τρι Αυγ 23, 2011 4:35 am

Ωραίο το τελευταίο...!! Δεν είναι κακό ένα είδους αναμνηστικό, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση..., ήταν και παραποίηση στολής...
avatar
CHIOSLANDER

Αριθμός μηνυμάτων : 15
Ημερομηνία εγγραφής : 19/08/2011
Ηλικία : 43
Τόπος : ΧΙΟΣ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Μέχρι το βαθμό του Υπολοχαγού η εξέλιξη των ΕΜΘ - Απάντηση του ΥΕΘΑ σε επίκαιρες ερωτήσεις

Δημοσίευση  akilas Την / Το Τρι Αυγ 23, 2011 1:42 pm

antleo90 εισαι μεγαλος μαγκας.......τετοιο αστειο ειχα χρονια ν ακουσω. Λιγο να σοβαρευτουμε δεν βλαπτει.......

akilas

Αριθμός μηνυμάτων : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 18/08/2011

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης